Керамічний ніж – це відмінний вибір
В даний час звичні предмети знаходять все нові форми та модифікації, виробляються з різних матеріалів з унікальними властивостями. Одним з таких виробів є ножі. Якщо раніше вони були переважно сталевими, то сьогодні з’являються керамічні і інші аналоги, які також мають свої переваги і недоліки.
Зміст:
- Переваги і недоліки
- Варіанти заточування
- Яких рекомендацій варто дотримуватися?
Незвичайний дизайн
Зміст
Переваги і недоліки
Існує кілька значних переваг у використанні ножів даного типу, які варто брати до уваги. Але також потрібно врахувати деякі підводні камені і недоліки.
Гострота, передбачає простоту зрізу. Це критично важливі параметри, на підставі яких багато людей роблять вибір на користь даних виробів | Крихкість, якщо виріб упаде, воно може розколотися |
Тривалий час служби. Без заточування такі вироби можуть тривалий час обходитися | Труднощі заточування, оскільки вона може бути здійснена тільки за допомогою застосування матеріалу, оснащеного алмазним напиленням |
Присутність у складі оксиду цирконію запобігає окислювальні процеси, тому запахи не будуть поширюватися | Довжина лез не більше 18 см, тому при різанні великих продуктів можуть виникнути незручності |
Оптимальний помічник у ході навчання дітей. Наприклад, якщо необхідно навчити дитину кулінарної майстерності, такий ніж впорається з цим завданням просто чудово | У зв’язку з крихкістю є ризики вкрай короткого терміну служби виробу |
Зовнішній вигляд його привабливий і не викликає відчуття того, що це небезпечний предмет | ___________ |
У зв’язку з перерахованими перевагами завищену вартість виробів можна вважати цілком виправданим. Хоча це не весь перелік плюсів і мінусів, але вказані основні особливості, які варто враховувати, купуючи ті чи інші вироби.
Ефектна стилізація під дерево
Варіанти заточування
Існує декілька доступних способів заточування ножів:
- в домашніх умовах за допомогою точила;
- власноруч з використанням кола;
- віддати виріб в руки фахівців.
Оригінальний варіант для любителів незвичайного
Застосування алмазного скріпки
У даному випадку варто виходити з власних навичок, а також націлитися на правильність всього процесу і якість точила, яка може бути механічної або електричної. В обох випадках застосовується диск алмазного зразка. Але перший варіант, як правило, коштує дешевше, зате процедура заточування триває довше.
Важливо! Електричні точила дозволяють виконати весь процес максимально швидко і якісно, при цьому вам не потрібно докладати багато зусиль.
Точилка для керамічних ножів
1
4
При виборі виробу варто спиратися на те, для якого виду заточування воно виготовлене. Наприклад, японські ножі здійснюють односторонній процес, а є вироби для двостороннього заточування.
На замітку! Також варто пам’ятати про те, що є європейський і азіатський тип ножів, які відрізняються за рівнем заточування і по куті. Він становить 15° і 20° відповідно.
Набір яскравих ножів приверне увагу на будь-якій кухні
Для кухні в пастельних тонах
Використання кола з робочою поверхнею
Ще один варіант заточування ножів в домашніх умовах – застосування спеціального точильного верстата, де встановлено коло з алмазним напиленням. Зробити роботу можна самостійно, для цього потрібно включити верстат на низьких оборотах, а в ході заточування максимально помірно притискати ніж до кола. Ріжуча кромка буде носити опуклий характер, а кут заточування складе 25°.
Важливо! Чим більш крихке лезо, тим менше цей показник.
Для самостійної заточування потрібно чимало часу. А для хорошого результату роботи варто мати досвід заточування ножів.
Для тих, хто віддає перевагу строгий стиль
Важливо знати! Якщо у вас немає досвіду роботи з подібними виробами, зверніться в спеціалізовану майстерню. Це обійдеться дорожче, зате процес буде проходити безпечно, а результат приємно порадує вас.
1
5
Яких варто дотримуватися рекомендацій
Існує кілька професійних порад, які дозволять виконувати роботу грамотно.
Це основні рекомендації, що стосуються поліпшення якості заточування.
1
5
На замітку! Якщо хочете, щоб керамічний ніж справно служив вам, варто подбати про своєчасну та якісну його заточуванні. Саме раціонально проведений даний процес забезпечить вам комфорт при різанні продуктів. Ви зможете готувати з таким ножем без особливих проблем і зусиль.
///