Справжня буженина, яка, не розламуючись на дрібні шматочки, нарізається тонкими скибочками і в будь-який момент готова замінити магазинну ковбасу, готується не те що просто, а «суперпросто». І для цього знадобиться звичайна банку. Отже, все по порядку.
Інгредієнти:
Додатково:
- часник — 3-4 зубки,
- лаврушка-2 шт.,
- запашний перчик-4 шт.
Підготовчий процес займе 1-2 хв., а томління в банку буде тривати 2 години.
Приготування буженини в банку
1. У просторій мисочці змішати сіль, приправу.
М’ясо нарізати якомога більше, головне, щоб воно пролізло в шийку банки.
2. Кожен шматок обваляти в підсолених спеціях.
3. На дно банки опустити частину нарізаних пластинок часнику, лаврушки, перцю.
У літрову ємність поміститься кілограм м’яса якраз до верху. Якщо ж банку має трохи більший обсяг, то вгорі залишиться ще місце, але це не має особливого значення, годиться будь-яка скляний посуд.
4. Укласти м’ясо, ущільнюючи його по можливості і вставляючи залишилися спеції між шматками.
5. Загвинтити кришку. Опустити банку, підклавши під неї ганчірочку, в каструлю з водою. Якщо кришка загвинчується, то води можна додати вище кришки, для більшої ж ємності рівень води повинен зрівнятися з рівнем м’яса.
6. Після 2-х годин кипіння на слабкому вогні банку вийняти з каструлі і остудити.
Така буженина з банки з великою перевагою позитивних показників замінить покупну ковбасу. Тонко нарізані шматочки сформують смачний ранковий бутерброд і виручать господиню, коли немає часу на підготовку. Зберігається буженина до 2-х тижнів, хоча навряд чи вона стільки пролежить в холодильнику.
Спробуйте, смачного!