Як приготувати справжню буженину в скляній банці

107

Справжня буженина, яка, не розламуючись на дрібні шматочки, нарізається тонкими скибочками і в будь-який момент готова замінити магазинну ковбасу, готується не те що просто, а «суперпросто». І для цього знадобиться звичайна банку. Отже, все по порядку.

Інгредієнти:

Додатково:

  • часник — 3-4 зубки,
  • лаврушка-2 шт.,
  • запашний перчик-4 шт.

Підготовчий процес займе 1-2 хв., а томління в банку буде тривати 2 години.

Приготування буженини в банку

1. У просторій мисочці змішати сіль, приправу.

М’ясо нарізати якомога більше, головне, щоб воно пролізло в шийку банки.

2. Кожен шматок обваляти в підсолених спеціях.

3. На дно банки опустити частину нарізаних пластинок часнику, лаврушки, перцю.

У літрову ємність поміститься кілограм м’яса якраз до верху. Якщо ж банку має трохи більший обсяг, то вгорі залишиться ще місце, але це не має особливого значення, годиться будь-яка скляний посуд.

4. Укласти м’ясо, ущільнюючи його по можливості і вставляючи залишилися спеції між шматками.

5. Загвинтити кришку. Опустити банку, підклавши під неї ганчірочку, в каструлю з водою. Якщо кришка загвинчується, то води можна додати вище кришки, для більшої ж ємності рівень води повинен зрівнятися з рівнем м’яса.

6. Після 2-х годин кипіння на слабкому вогні банку вийняти з каструлі і остудити.

Така буженина з банки з великою перевагою позитивних показників замінить покупну ковбасу. Тонко нарізані шматочки сформують смачний ранковий бутерброд і виручать господиню, коли немає часу на підготовку. Зберігається буженина до 2-х тижнів, хоча навряд чи вона стільки пролежить в холодильнику.

Спробуйте, смачного!